Stockholmskällan är en tjänst som gör Stockholms historiska källmaterial tillgängligt och begripligt. Tjänsten är också ett av de nominerade bidragen till Stockholms stads Digitaliseringspris. Den nyaste funktionen kallas “Visa vad som finns nära mig”. Genom den kan man ta del av olika sorters källmaterial relaterat till platsen man befinner sig på. Detta eftersom alla filer är geotaggade.

Läs mer

Vi kan nu presentera KreGIS AB som ny medlem i Geoforum Sverige. Jan-Eric Oskarsson driver enmansföretaget som ger stöd, utbildning, analyser och effektiva lösningar inom geodata och GIS. Inom Nationell vägdatabas (NVDB) samt väg- och järnvägsinformation finns spetskompetensen. KreGIS mission är att medverka till ett hållbart samhälle med säkra resor och transporter, minskade utsläpp och effektivare resursanvändning.

Här svarar Jan-Eric på varför KreGIS har gått in som medlem.

Läs mer

Årets 13e nyhetsbrev från Geoforum Sverige är publicerat och skickat. Det ska du läsa om du är intresserad av exempelvis öppna geodata, smarta städer, kommunnyheter inom geodataområdet, kopplingen mellan BIM och geodata eller hur våra medlemmar jobbar för digitalisering. 

Läs nyhetsbrev nr 13 2017, som skickades 14 november. 

Inte prenumerant än? Börja prenumerera här!

I förra veckan träffade Geoforum riksdagsledamoten Erik Ottoson (M). Geoforums vd Susanne Nellemann Ek lyfte fram behovet av att öka takten i arbetet för en offentlig finansiering av en övergång till öppna och standardiserade geodata. Erik driver våra frågor som oppositionspolitiker i riksdagen. Han är engagerad i öppna geodata och i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för utveckling av drönartjänster i Sverige.

Läs mer