Pressinbjudan 2024-09-12

Ta del av det senaste inom digitalisering och datadrivna arbetssätt i samhällsbyggnadssektorn. Den 18 september arrangerar föreningarna Geoforum Sverige och BIM Alliance heldagskonferensen Arbeta smart inom planering och byggande på Kulturhuset i Stockholm. 

Genom digitalisering och smarta arbetssätt inom planering, byggande och förvaltning kan vi effektivisera processerna, korta planerings- och byggtider och bygga hållbara städer och samhällen. Under dagen presenteras exempel på hur AI, digitala tvillingar, drönare och rymddata används för att utveckla samhällsbyggnadssektorn. Vi får en uppdatering från ansvariga myndigheter och Regeringskansliet om vad som händer inom området på nationell nivå, nordisk och internationell utblick och diskuterar viktiga framtidsfrågor för branschen.

Vi arrangerar konferensen för att höja kunskapsnivån och bidra till ökad samverkan i sektorn. Konferensen arrangeras av Geoforum Sverige och BIM Alliance i samverkan och samlar deltagare från kommuner, myndigheter, akademi och privat sektor. 

Några av talarna:

  • Øivind Rooth, Specialist Director Digitalization, Norwegian Building Authority. Leder det europeiska standardiseringsarbetet inom BIM-området.
  • Anna Rathsman, Generaldirektör Rymdstyrelsen
  • Holger Wallbaum, Professor hållbart samhällsbyggande, Chalmers tekniska högskola
  • Malin Klintborg, Uppdragsledare för smartare samhällsbyggnadsprocess Lantmäteriet
  • Emma Kjernald, Samhällsbyggnadschef Lerums kommun
  • Mirja Ullvig, Hållbarhetschef Trelleborgs kommun
  • Årets moderator: Björn Sundin, författare/rådgivare, tidigare kommunalråd (S) Örebro kommun.

Se hela programmet

I samband med konferensen arrangerar vi också en utställning där företag och organisationer delar med sig av innovationer, produkter och utvecklingsprojekt i branschen. Se alla utställare. Partner till konferensen är Sweco.

Kontakt och pressanmälan: Linn Norén, Geoforum Sverige, 070-310 16 79, linn.noren@geoforum.se

Geoforum Sverige är en nationell intresseorganisation som verkar för smart och hållbar samhällsutveckling genom geodata och digitalisering. BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM – digital strukturerad informationshantering.

Gemensamt pressmeddelande från Geoforum Sverige, IQ Samhällsbyggnad, BIM Alliance.
2024-02-08

Nu lanseras AI-klivet, tjänsten som ger stöd åt samhällsbyggnadssektorns aktörer på vägen in i framtiden. Tjänsten är framtagen av AI Arena för att höja kompetensen och främja tillämpningen av AI inom samhällsbyggandet.

Läs mer

Pressmeddelande från IQ Samhällsbyggnad, BIM Alliance, Geoforum Sverige
2023-06-07

Mer kunskap om AI i ledningsgrupper och hos chefer. Nu startar AI Arena upp en ny tjänst som ska ta med samhällsbyggnadssektorns aktörer in i framtiden. AI-klivet hjälper till med allt från allmän kompetenshöjning till uppstart och tillämpningar av AI som kan skalas upp och stärka sektorn.

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 2022-04-29, STOCKHOLM

Intresseorganisationen Geoforum Sverige har valt Patrik André till ny ordförande. Patrik är digitaliseringsstrateg på Skogsstyrelsen och ledamot i det nationella Geodatarådet. Han har lång erfarenhet av att driva digitaliseringsfrågor och stor kunskap om smart och hållbar samhällsutveckling med hjälp av geodata.

Läs mer
Visa mer