Geoforums mötesplatser inom geodata och digitalisering

Geoforum Sverige arrangerar konferenser, webbinarier och andra mötesplatser för att bidra till erfarenhetsutbyte och öka kunskapen inom geodata och digitalisering. 

Var med och påverka innehållet

Ni medlemmar har möjlighet att påverka vilka ämnen vi ska ta upp på kommande webbinarier. Vad skulle skapa värde för dig och din organisation? Om du har förslag på ämne/talare eller vill vara med och planera innehållet för ett webbinarium är du varmt välkommen att kontakta oss.  Vi samarbetar också gärna med andra organisationer. Hör av dig till oss om du vill föreslå ett samarbete eller delta i en programkommitté för en mötesplats.

Logga in och se inspelade webbinarier

Vi spelar in de flesta av våra digitala evenemang. Som medlem i Geforum Sverige har du tillgång till inspelningarna på våra medlemssidor. Har du ingen användare så kan du skapa en med din jobbmail. 
Logga in här

Kommande mötesplatserDen smarta staden – då, nu och framåt!

Forskningen om digitaliseringens möjligheter och konsekvenser

5 september, 13.30-14.30, Webbinarium

Talare: Malin Granath, universitetslektor Linköpings universitet, avdelningen informationssystem och digitalisering.

Läs mer och anmäl dig här

BIM/GIS Hackathon med öppna standarder

26 september till 2 oktober

Geoforum, BIM Alliance, AI Arena, Sweco och Trafikverket in högskolor/universitet, företag och organisationer att utveckla innovativa systemlösningar baserade på öppna standarder för att skapa en mer effektiv, digitaliserad och hållbar samhällsbyggnadsprocess. Hackathonet pågår den 26 september till 2 oktober. Varje organisation som vill delta gör detta på egen hand. Finalisternas bidrag kommer att presenteras på konferensen Arbeta Smart den 5 oktober på Kulturhuset i Stockholm. 

Läs mer här

 

Arbeta smart 2023 bild med datum

Arbeta smart inom planering och byggande 2023

5 oktober, Kulturhuset Stockholm

Arbeta smart inom planering och byggande 2023 är en nationell konferens om digital samhällsbyggnadsprocess, som visar på nyttorna och hur långt vi har kommit i digitaliseringen. Mötesplatsen ger dig inspiration, ökad kunskap och kontakter för fortsatt utveckling. Här tar du del av det mest aktuella och en mängd goda exempel på hur ökad kvalitet, effektivitet och hållbarhet nås med nya digitala arbetssätt och ny affärslogik.

Se program och anmäl dig på arbetasmart.nu 

Nordiskt webbinarium om Metaverse

22 november, 14.00-15.30, Webbinarium
Arrangeras av GI Norden (Geoforum Sverige, Geoforum Norge, Geoforum Finland, Geoforum Danmark och Lisa Iceland)

Geoforum arrangerar tillsammans med våra nordiska systerorganisationer ett webbinarium om Metaverse med talare från flera nordiska länder. Webbinariet hålls på engelska.

Se program och anmäl dig hos Geoforum Danmark

 

AI Arena – mötesplatsen för AI inom samhällsbyggande  

AI Arena är en mötesplats för acceleration av AI-tillämpningar inom samhällsbyggnadssektorn. Geoforum Sverige driver AI Arena tillsammans med BIM Alliance och IQ Samhällsbyggnad. På AI Arenas webbplats finns information om kommande evenemang och aktiviteter samt inspelningar och kunskapsmaterial.

Till AI Arena

> Tidigare genomförda mötesplatser