VD på bloggen

Om ni inte redan har landat i hängmattan, i båten eller solstolen så är det dags för det snart och det är vi verkligen värda efter den här våren. När jag började på Geoforum i februari, kunde ingen av oss ana vart den här utvecklingen skulle ta oss på bara några veckor. Pandemins utbredning ledde till inställda möten, konferenser, tjänsteresor och event. Det har påverkat hela vårt samhälle och det har tvingat oss att tänka om och bedriva verksamheter på nytt sätt.

Läs mer

VD på bloggen

I förra veckan genomfördes Geoforums årsmöte, för första gången digitalt. Det är sannerligen annorlunda tider och effekterna av coronavirusets utbredning tar längre tid än någon av oss kunde tro. Vi har nu blivit vana vid att möten ställs in och att vi istället träffas via en skärm. Det positiva är att vi utvecklas och blir bättre och bättre på att hålla digitala möten och seminarium.

Läs mer

VD på bloggen

Vi befinner oss i en mycket speciell tid. Min andra månad på jobbet som vd för Geoforum Sverige tog det en vändning som jag inte riktigt hade räknat med. I coronavirusets utbredning med inställda möten, event och konferenser som resultat, får det påverkan på hela vårt samhälle och tvingar oss att tänka om och bedriva verksamheter på nya sätt.

Det känns tråkigt att inte kunna träffas. Att mötas och jobba relationsbyggande är en stor del av arbetet där vi skapar framgång och det får konsekvenser för oss som förening och för våra medlemmar.

Läs mer

VD på bloggen

Efter två veckor som vd på Geoforum känner jag att det är dags att presentera mig, min bakgrund och mina tankar om Geoforums verksamhet. År 2020 kommer Geoforum fortsättningsvis att fokusera på att lyfta fram den enorma potential som finns i att jobba datadrivet och specifikt att använda geodata vilket kan ge så mycket samhällsnytta. Det är ett stort privilegium att få möjlighet att leda Geoforum och jag ser fram emot att lära känna er.

Läs mer

Ny vd på bloggen

Nu är jag på plats på kansliet sedan i måndags, men redan förra veckan tjuvstartade jag med styrelsemöte, deltagande på Lantmäteriets och Geodatarådets seminarium ”Samverkan och samhällsnyttor med geodata” samt after work med nya kontorskollegorna på Drottninggatan 33. Den här första veckan har jag varit på ett seminarium om öppna data, men i övrigt lägger jag mest tid på det praktiska samt att läsa in mig och förbereda mig inför verksamhetsåret. Det är mycket som händer inom geodataområdet och det ska bli kul att få ta tag i Geoforums frågor och aktiviteter. 

Läs mer

Nellemann på bloggen

Ögonblicket för höstdagjämning har passerat. Dag och natt är dock ännu ungefär lika långa och energinivån är därför fortsatt hög. Det kommer alla utvecklingsprojekt med GIS och geodata tillgodo! Det börjar samtidigt bli dags för mig att runda av mitt uppdrag i Geoforum Sverige. Jag växlar nu över till BIM Alliance, men jag tar med stafettpinnen som är klädd med geodata och GIS. Den lämnar jag vidare in i byggsektorn och de kommer få en sådan glädje av våra data och GIS. Det har varit en spännande och rolig tid. Att vara vd för Geoforum är ett förtroendeuppdrag och jag vill säga stort tack för allt stöd jag har fått av alla er medlemmar.

Läs mer

Branschkalender

nyhetsbrev platta kaffekopp

Geodata i media

Hittade inte flödet

lediga jobb, medarbetare vid dator

Följ oss

linkedin logo 70 twitter logo