Glödlampa, ljusprickar och byggnader i bakgrunden
Webbinarium: Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld

Tid: 3 juni 2020, kl. 08.00–09.00
Plats: Webbinarium
Arrangör: Geoforum Sverige och BIM Alliance

Tillsammans med BIM Alliance bjuder vi in till ett digitalt frukostmöte där du bland annat får lyssna till Jin Moen, programchef för IoT Sverige och ny styrelseledamot i Geoforum Sverige.

Webbinariet är genomfört. Här hittar du bilderna från Jin Moen och Olle Bergdahls presentation.

pdfPresentation: Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld

Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld

IoT Sverige är ett nationellt strategiskt innovationsprogram inom sakernas internet. Programmet finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas, och har visionen att skapa ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld, genom att öka offentlig sektors förutsättningar och förmåga att använda sakernas internet för verksamhetsnytta.

Med hjälp av IoT, sakernas internet, kan vi få ett mer hållbart samhälle och förenkla livet för människor. Hur ska det åstadkommas i praktiken? Hur kan kommunerna, geodatasektorn och aktörer i byggsektorn bidra till denna utveckling? Hör Jin Moen och Olle Bergdahl berätta om hur IoT, GIS och BIM hänger ihop, pågående spännande projekt inom området och hur långsiktig samhällsnytta skapas med hjälp av IoT!

Jin Moen IoT Sverige

Fotograf: Mikael Wallerstedt

Om Jin Moen

Jin Moen är sedan 2018 programchef för det strategiska innovationsprogrammet IoT Sverige. Tidigare har hon bland annat varit samverkansledare vid Uppsala universitet Innovation, jobbat på RISE i olika roller och drivit eget företag i datorspelsbranschen. Jin har den spännande utbildningsbakgrunden som danspedagog i modern och nutida dans, civilingenjör i teknisk fysik och teknologie doktor i människa-datorinteraktion. Sedan april i år är hon ledamot i Geoforum Sveriges styrelse.

Olle Bergdahl IoT Sverige

Fotograf: Mikael Wallerstedt

Om Olle Bergdahl

Olle Bergdahl är projektansvarig vid IoT Sverige. Han brinner för att utveckla framtidens samhälle genom innovation och ny teknik. I sin nuvarande roll stöttar han innovationsprojekt nationellt med fokus på områden där sakernas internet kan användas för att skapa samhällsnytta. Olle har tidigare arbetat i rollen som e-strateg med övergripande ansvar för digitalisering i Uppsala kommun. Han har även erfarenhet från digitalisering från industrin och olika branscher inom näringslivet.

Program

08.00 Välkomna!
Information från BIM Alliance och Geoforum Sverige
Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige och Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance

08.10 Ett bättre liv för alla i en sammankopplad värld
Jin Moen, programchef IoT Sverige, och Olle Bergdahl, projektledare IoT Sverige.

08.50 Frågestund och avslutning

Anmälan

Webbinariet är avgiftsfritt och endast öppet för anställda hos medlemmar i Geoforum Sverige och BIM Alliance. Är din organisation inte medlem än? Vi välkomnar alltid nya medlemmar. Läs om nyttan av att vara medlem i Geoforum Sverige.

Anmälan är stängd.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Här kan du läsa Geoforums personuppgiftspolicy.