Katarina Nylander är ny ledamot i Geoforum Sveriges styrelse

Hon har erfarenhet av entreprenörskap, småföretagande och av att skapa innovativa tjänster med ny teknik. Nu får Geoforum Sveriges styrelse förstärkning i Katarina Nylander, styrelseledamot och operativt verksam i startupen Spotscale.

Katarina Nylander delar sin tid mellan teknikbolaget Spotscale och familjebolaget som finns inom byggsektorn. Tidigare har hon jobbat som konsult och gruppchef inom GIS på Sweco. På Geoforums årsmöte valdes Katarina in som ny ledamot i styrelsen.

– Inom Geoforums styrelse hoppas jag kunna bidra med entreprenörs- och småbolagsperspektivet, säger Katarina.

Spotscale gör olika typer av analyser med drönardata, framför allt inom inspektioner av industrier och infrastruktur. De har nyligen utvecklat en ny innovativ tjänst som gör det möjligt att med foton och fotogrammetri inspektera betong och få en digital avbild med sprickor så små som 0,2 millimeter automatiskt detekterade.

– Det här medför helt nya arbetsmetoder i en bransch som tidigare varit präglad av manuellt och en del farligt arbete, som klättring till exempel. Det är väldigt intressant att få vara med och skapa helt nya tjänster och metoder utifrån möjligheterna som ny teknik ger, säger Katarina.

På frågan om vad hon ser är den viktigaste frågan för Geoforum Sverige är svaret givet.
– Just nu är klimatfrågan och AI de hetaste frågorna inom de flesta branscher, så även för Geoforum.

Vi hälsar Katarina varmt väkommen till styrelsen!

Katarina Nylander är en av tre nya ledamöter som valdes in i Geoforums styrelse på årsmötet i april 2024. Läs mer om den nya styrelsen här.