Geografisk informationsbehandling – Teori, metoder och tillämpningar

gib-2013-200Redaktör: Lars Harrie
ISBN: 9789144088778
Sidor: 326
Upplaga: 7
Revisionsår: 2020

Den första upplagan gavs ut 1999 av ULI, Utvecklingsrådet för landskapsinformation (numera Geoforum Sverige) och Byggforskningsrådet (numera Formas). Geoforum har inte längre boken i lager. Vi hänvisar till Studentlitteratur, som är bokens utgivare idag.

Geografisk informationsbehandling utvecklas snabbt och har fått en allt vidare spridning i samhället. Syftet med boken Geografisk informationsbehandling – teori, metoder och tillämpningar är att beskriva denna utveckling.

Geografisk informationsbehandling är en teknisk lärobok om GIS (geografiska informationssystem) utformad med tanke på behoven vid universitet och högskolor. Den är också lämplig för yrkesverksamma inom GIS-området som vill öka sina teoretiska kunskaper i ämnet. Boken inleds med en introduktion och därefter följer beskrivningar av tillämpningar inom till exempel samhällsbyggnad, miljöövervakning, areella näringar och kommersiella tjänster.

– Vi kommer dagligen i kontakt med kartor i olika former överallt i samhället – via nätet, i mobilen, i bilen med mera. Denna bok är en stor tillgång för den som vill lära sig mer, menar Lars Harrie, huvudredaktör till boken och docent och lektor vid Lunds universitet.

Den första upplagan gavs ut 1999 av ULI (numera Geoforum Sverige) och dåvarande Byggforskningsrådet (som idag ingår i Forskningsrådet Formas).

Läs mer om och beställ boken på studentlitteratur.se.

smart stad natverk visualisering 600x400

Följ oss

linkedin logo 70