nybyggda bostäder vid vattnet
Webbinarium: Smartare samhällsbyggnadsprocess

Geoforum Sverige och Lantmäteriet arrangerade ett webbinarium om det senaste inom Lantmäteriets regeringsuppdrag för en smartare samhällsbyggnadsprocess, den 15 december 2020.

I början av nästa år är det dags att sjösätta den nationella plattformen som bland annat kommer ge tillgång till digitala detaljplaner. Här får du höra vad som händer under 2021 och vad det kan innebära för din organisation.

Tid: 15 december, kl. 12.00–13.00
Plats: Zoom
Arrangör: Geoforum Sverige och Lantmäteriet

lantmäteriets logotyp

Lantmäteriet har flera regeringsuppdrag för en smartare samhällsbyggnadsprocess. Processen från idé och planering till färdig byggnad och förvaltning omfattar många aktörer och stora mängder data. En förutsättning för en digital och smart samhällsbyggnadsprocess är att data kan utbytas enkelt och effektivt mellan aktörerna.

Ett av Lantmäteriets viktigaste och mest spännande uppdrag är att bygga upp en nationell digital infrastruktur för standardiserade datamängder som används i samhällsbyggnadsprocessen, till exempel digitala detaljplaner. Det kommer att ge stor nytta! Nu är det dags att lansera och sjösätta den nationella plattformen. Vad innebär detta för kommunerna och andra intressenter under framförallt 2021? Det får du höra om på detta webbinarium.

Lantmäteriets uppdrag att driva en kompetenssatsning om digitaliseringens möjligheter i plan- och byggprocessen har pågått i nästan två år, och slutrapporterades precis, den 1 december. 

I somras fick Lantmäteriet också uppdraget att analysera och redovisa hur digitaliseringen kan stärka fastighetsbildningsverksamheten, och det har också slutredovisats 1 december.

Program

12.00 Inledning

Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige

12.05–12.50  pdfEn smartare samhällsbyggnadsprocess – med en nationell plattform

Ett föredrag om det allra senaste och viktigaste inom Lantmäteriets regeringsuppdrag för en digital och smart samhällsbyggnadsprocess.

Det är dags att lansera och sjösätta den nationella plattformen som ger åtkomst till standardiserade datamängder som används i samhällsbyggnadsprocessen. Vad innebär detta för kommunerna och andra intressenter under framförallt 2021?

Mathias Rantanen, regional geodatasamordnare, Lantmäteriet

12.50–13.00 Frågestund och avrundning 

Anmälan

Sista anmälningsdag för anmälan var 14 december och formuläret är stängt.

Här kan du ta del av Geoforum Sveriges personuppgiftspolicy