Enköpings kommun söker mätningsingenjör

Sista ansökningsdag: 2021-10-11

Enköpings kommun söker en engagerad mätningsingenjör som vill delta i den spännande utvecklingen av kart- GIS- och mätningstjänster.

enkoping logo

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Miljö- och byggnadsförvaltningen i Enköpings kommun arbetar med bygglovsprövning, kartframställning, mätningsuppdrag och geodata samt miljötillsyn. Vi är en utvecklingsinriktad förvaltning som strävar efter att ligga i framkant i digitaliseringen av våra processer och tjänster.

Kart- och GIS-avdelningen söker nu en mätningsingenjör som vill delta i den spännande utvecklingen av kart- GIS- och mätningstjänster för alla kommunens behov. Vi är idag nio medarbetare och en avdelningschef. Vi har en stark teamkänsla utan prestigetänkande och försöker hela tiden lära av varandra för att minska sårbarheten och öka kompetensen. Du kommer att vara en del av kart- och mätgruppen som består av en samordnare, en kart-/GIS-ingenjör och tre mätningsingenjörer. En god arbetsmiljö är högt prioriterat hos oss.

Arbetsuppgifter

I din roll som mätningsingenjör kommer du att arbeta med alla förekommande typer av mätning i fält: exempelvis mätningar i bygglovsprocessen och förrättningsförberedande mätning. Avdelningen har uppdrag inom bygg, lantmäteri, plan, fastighet, VA, gata och park. Arbetet utförs huvudsakligen i fält men innebär också planering, förberedelse och efterarbete på kontoret.

Du genomför bearbetning av mätdata, upprättar underlag och ritningar, arkiverar/lagrar i databas och levererar mätdata. Du ska även kunna utföra plantolkning och framställa kartor. I utvecklingen av primärkarta/baskarta kan ingå databasarbete, konfigurering av databaskopplingar och Inställningar i beräkningsverktyget Topocad. I arbetet kan ingå medverkan i planeringsmöten med beställare, projektörer och projektledare. Du kommer också att ha kundkontakter och utföra administrativa uppgifter kopplade till mätuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsexamen med mätningsteknisk/lantmäteriteknisk inriktning, examen från yrkeshögskola (YH), kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av och intresse för lantmäteri, kart- och mätningstekniskt arbete och utvecklingsarbete. B-körkort är ett krav.

Du har gedigen kompetens inom programvaror för fältmätning, beräkning och kartframställning. Du har också viss kompetens i arbete mot databaser.
Det är meriterande om du har kompetens inom fotogrammetrisk kartering och hantering av drönare samt utvecklingsarbete.

Vi söker dig som är van att ta egna initiativ, har intresse för utveckling och är service- och resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Du klarar även av att jobba effektivt ensam. Arbetet utförs till stor del utomhus året runt och kräver god fysik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Läs mer om tjänsten här

Tillbaka till alla lediga jobb