Uppsala kommun söker enhetschef
Sista ansökningsdag: 
 

Är du en drivande person med intresse för ledarskap i kombination med den snabba utvecklingen inom geodata och GIS och vill var med och forma framtidens digitala samhällsbyggnadsprocess i Uppsala kommun? Välkommen med din ansökan redan idag!

 uppsala_kommun_500x250.jpg

Om arbetsplatsen:

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att vara en del av stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge beläget precis intill centralstationen.

Plan- och byggavdelningen ansvarar för geodata, detaljplanering, bygglov, tillsyn, bostadsanpassning, energi- och klimatrådgivning samt administration. Vi har både en myndighetsutövande och rådgivande roll och är en resurs för alla förvaltningar i Uppsala kommun rörande kartor, geodata och GIS.

Arbetsuppgifter:

I rollen som enhetschef är du ansvarig för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du har en viktig roll i kommunens övergripande och långsiktiga arbete med geodata och GIS-frågor. Du förväntas leda, driva och utveckla det operativa arbetet såväl inom enheten, på avdelningen som utåt mot andra avdelningar och förvaltningar i kommunen.

Som enhetschef ansvarar du för att skapa goda förutsättningar för din personal så att ni tillsammans på ett resultatinriktat, effektfullt sätt och med helhetssyn når övergripande mål med hög kvalitet. Som chef förväntas du vara närvarande, stötta, stimulera och kompetensutveckla dina medarbetare samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje. Kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling är en självklarhet för dig i ditt sätt att leda verksamheten framåt.

Du ingår i områdets ledningsgrupp bestående av områdeschef, enhetschefer för administration, tillsyn och bostadsanpassning samt koordinator. I ledningsgruppen arbetar vi med gemensamma ledningsfrågor, verksamhetsnära men också strategiska frågor, samarbetsfrågor inom och utanför området parallellt med ledningsgruppsutveckling. Ledningsgruppsutveckling är en viktig del för att utvecklas och lyckas i sitt uppdrag som ledare där områdeschefen coachar, guidar och stödjer dig som enhetschef.

Du förväntas delta med din kompetens som en självklar kraft i enhetens, områdets och avdelningens arbete med utveckling av teknik, system och metoder med anknytning till geodata, informationsförsörjning och införande av standarder. Denna utveckling är i sig steg mot den övergripande ambitionen att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen, vilket sker i samarbete med gis-ingenjörer och handläggare inom förvaltningen och med systemutvecklare inom IT-avdelningens GIS-enhet. Enheten har ett nära samarbete med kommunala lantmäterimyndigheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med flerårig chefserfarenhet, gärna inom verksamhetsområdet geodata/GIS/lantmäteri samt ser vi att du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot kart/mät/GIS teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet av arbetsuppgifterna inom geodataområdet, budgetarbete och planering av verksamhet. Vi ser även gärna att du arbetat inom eller mot en politiskt styrd organisation. En förutsättning för tjänsten är att du är väl insatt i IT-frågor och har förståelse för dagens och morgondagens tekniska möjligheter inom kart-, mät-, och GIS-området samt har god svenska i tal och skrift. 

För att lyckas i rollen som chef för geodataenheten drivs du av nyttan med geodata och GIS. Du är en positiv, coachande, ödmjuk, nyfiken, tydlig, prestigelös och engagerad ledare som har ett genuint intresse för verksamheten och dess medarbetare. Du har god självinsikt och ett mod att agera när det behövs.

Du är drivande, ansvarstagande, målinriktad, strukturerad, analytisk med ett helhetstänk och en stor vilja till utveckling då geodata är ett viktigt verktyg i den digitala samhällsbyggnadsprocessen. Du är tydlig och smidig i din kommunikation, har lätt för att bygga goda relationer och inspirera andra både internt och externt och är trygg i de beslut du behöver fatta.  Det är naturligt för dig att både tänka och lära nytt.

På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du förväntas vara aktiv i att driva tillsammans med dina medarbetare, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

 

Läs mer och ansök här

Tillbaka till lediga jobb