Sundsvalls kommun söker GIS-ingenjör

Sista ansökningsdag: 2021-09-05

Sundsvalls kommun söker GIS-ingenjör till lantmäterikontoret.

sundsvall 2019 200

Om arbetsplatsen

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling.

Lantmäterikontorets geodatagrupp svarar för kommunens försörjning och hantering av geodata i vår mät-, kart, och GIS-verksamhet. Lantmäterikontoret rymmer också den kommunala lantmäterimyndigheten som ansvarar för lantmäteriförrättningar inom Sundsvalls kommun. Kontoret har 23 medarbetare och vi har vår arbetsplats i kommunhuset, fem minuters promenad från Sundsvalls stenstad.

Arbetsuppgifter

Som GIS-ingenjör hos lantmäterikontoret kommer du att arbeta med förvaltning av geodata, delta i planeringen av geodataförsörjning och att stödja kommunens olika förvaltningar med GIS-relaterade arbetsuppgifter som t.ex. planering av insamling och bearbetning av verksamhetsrelaterad geodata. Du kommer också att ingå i 3D-gruppen på stadsbyggnads- och lantmäterikontoret. Gruppen har som uppgift att utveckla hanteringen av 3D-data både när det gäller långsiktig förvaltning och för visualisering i samband med detaljplaner och andra exploateringsprojekt. Programvaror som vi arbetar med idag är ArcGIS, FME (inklusive FME-server), Autodesk Map 3D/AutoCAD, TopoCAD och ESPA. Vi jobbar även med Open Source-produkter bl.a. QGIS, Geoserver och Origo.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du relevant akademisk examen t.ex. högskoleingenjör eller civilingenjör inom GIS eller tekniskt lantmäteri alternativt lång erfarenhet inom område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har god databaskunskap och erfarenhet av att hantera geografiska data i databaser. Kunskap om 3D-data och erfarenhet av att hantera dessa data är meriterande.

Som GIS-ingenjör är det viktigt att du är lösningsinriktad och strukturerad. Det är också viktigt att du vill jobba med ständig utveckling och att du är självgående, då arbetsuppgifterna hela tiden förändras med teknikutvecklingen. Du är orienterad inom stadsbyggnadsfrågor och ser din roll i helheten i samhällsbyggnadsprocessen och i kommunen i stort. Arbetet innebär samarbete inom den egna förvaltningen men också med andra kommunala verksamheter och förutsätter därmed god samarbetsförmåga och att du behärskar svenska väl i tal och skrift. Det är också viktigt att du har en god förmåga att kommunicera dina lösningsförslag till personer från olika kompetensområden.

Anställningsvillkor
Tjänsteort: Sundsvall
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Läs mer om tjänsten och ansök här