S-GROUP Holding blir delägare i Progira Radio Communication AB
Luleå 2010-03-24

S-Group Holding har gått in som delägare i Progira Radio Communication AB. S-Group Holding har sedan tidigare dotterbolag som ESRI S-GROUP och ESRI Finland - ledande leverantörer i Norden av geografiska informationssystem (GIS).

Progira erbjuder nätoperatörer och sändningsbolag över hela världen konsulttjänster och världsledande programvaror för planering av digitala och analoga radio- och tv-nät. Progiras programvara bygger på ESRIs ArcGIS-plattform.

- Progira har ett kunnande och en marknadsposition som är unikt inom digital broadcastplanering. Vi ser tydliga synergier både teknik- och marknadsmässigt. Vi kommer bland annat att samverka på säljsidan, både inom Norden och globalt via ESRIs distributörsnätverk. Progira har genom sin produkt GiraPlan breddat marknaden för ESRIs produkter, säger Per Carlsson VD på ESRI S-GROUP.

- Progira har under det senaste halvåret gjort viktiga genombrott med produktförsäljningar på stora marknader som Kina, Ryssland och Brasilien. Genom en operativ samverkan med ESRI blir det lättare för oss att gå in på nya marknader och öka vår närvaro på befintliga marknader, säger Patrik Engstedt VD på Progira.

För mer information, kontakta:
Patrik Engstedt, VD Progira Radio Communication AB
Mob +46 701 800 270
patrik.engstedt@progira.com

eller

Per G Carlsson, VD ESRI S-Group Sverige AB
Mob + 46 73 988 55 54
per.carlsson@esri-sgroup.seU

Om ESRI S-GROUP Sverige AB

ESRI S-GROUP är Nordens ledande GIS-företag. Vi arbetar med världens främsta programvaror för hantering av geografisk information. ESRI S-GROUP har 150 medarbetare i Stockholm, Malmö, Gävle, Falun, Karlskrona och Växjö. Vi omsätter mer än 200 miljoner kronor och våra produkter och lösningar finns hos fler än 30 000 svenska användare.

Se www.esri-sgroup.seU

Om ESRI Inc

ESRI, som grundades 1969, är den ledande utvecklaren av programvara för hantering av geografisk information med över 300 000 kunder världen över. ESRI har huvudkontoret i Kalifornien och regionala kontor i hela USA, internationella återförsäljare i mer än 90 länder och fler än 1 700 samarbetspartners. I Sverige representeras ESRI av ESRI S-GROUP.

Se www.esri.com