Sweco bildar dotterbolag för sin digitala tvillingtjänst

Swecos molnbaserade plattform för digitala tvillingar, Twinfinity, kommer från den 1 oktober drivas som ett helägt dotterbolag.

 

Produkten Twinfinity är Swecos BIM-plattform som kopplar samman en digital 3D-modell av en byggnad med affärs-, drift- och klimatdata. Plattformen kan visualisera hur en byggnad är konstruerad, fungerar och mår och skapar förutsättningar för att till exempel minimera en byggnads klimatpåverkan.

– De stora megatrenderna hållbarhet och digitalisering driver efterfrågan på Swecos tjänster, kommenterar Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco i ett pressmeddelande.

I dotterbolaget ingår produkten, produktutveckling och produktstöd och man kommer ha ett femtontal anställda initialt. Vd blir Björn Skoogh som idag är regionchef på Sweco i Göteborg. Syftet med bolagsbildningen är enligt Sweco är att accelerera utvecklingen och försäljningen av produkten.


Geoforum förmedlar löpande nyheter från medlemmar och omvärldsbevakning från geodataområdet. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.