Eric Hjelmestam ny ledamot i Geoforums styrelse

Vid Geoforum Sveriges årsmöte i slutet på april valdes en ny styrelse. Vi är väldigt glada att kunna presentera Eric Hjelmestam som en av tre nya styrelseledamöter i Geoforum Sverige. Eric är Vd på MetaSolutions, ett SaaS-bolag som levererar lösningar för hållbar informationshantering.

eric hjelmestam metasolutions– I Geoforum hoppas jag bidra med pusselbiten informationshantering som blir mer och mer central. Jag tycker att det är viktigt att Geoforum aktivt driver och stödjer ökad standardisering och verkar för öppen och enklare tillgång till geodata för alla, säger Eric Hjelmestam.

Eric Hjelmestam har en bakgrund inom telekom med roller inom affärsutveckling och produktledning. Han är Vd på MetaSolutions sedan 2015 där fokus ligger på att stötta myndigheter och kommuner med informationshantering, ett arbete där geodata är viktigt.

– Nu arbetar jag i flera regionala projekt med datadelning. Det innebär att hundratals kommuner börjar arbeta med datadelning, där är de som är kunniga inom geodata centrala, säger Eric.

MetaSolutions grundades som en spin-off från KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Produkterna bygger på öppen källkod och forskning inom länkade data.

– MetaSolutions är ägt av Internetstiftelsen vilket innebär att vi bland annat arbetar i W3C med standardisering och tillsammans med vår ägare genomför främjandeinitativ. Jag hoppas och tror att mitt nätverk kan komma till nytta för Geoforum.

Vi hälsar Eric varmt välkommen till Geoforum Sverige! Vi kommer presentera våra andra nya styrelseledamöter här på webben längre fram.

Läs även Metasolutions intervju med Eric om Geoforum