Arkitektonisk byggnaddsmodell med grafiska kartpositioner
Möt Geoforum Sveriges nya styrelseledamöter

Vid Geoforum Sveriges årsmöte den 14 maj valdes fem nya ledamöter in i styrelsen. Nytillskotten utgörs av Josephine Nellerup, Lars Marcus, Julia Björklund, Julie Améen samt Marcus Ygeby. 

Vi välkomnar Lars Marcus, professor i stadsbyggnad vid Chalmers samt grundare av företaget Spacescape, Julia Björklund som är nyutnämnd stadsingenjör i Stockholms stad, Julie Améen som jobbar i IT-branschen med fokus på offentlig sektor och det smarta samhället, Marcus Ygeby, sektionschef på Lantmäteriet sedan början av 2018 och sist men inte minst Josephine Nellerup, stadsbyggnadsstrateg i Malmö stad.

– Det är genom att ständigt förnya oss som vi kan följa med den nationella utvecklingen inom vår bransch. Det är därför viktigt att vår styrelse representerar dels medlemmarna men också våra fokusområden på bästa sätt, och det tycker jag att vi gör nu, säger Eric Jeansson, Geoforum Sveriges ordförande.

Eric Jeansson forstätter som styrelseordförande och har skrivit ett blogginlägg om styrelsens nya sammanstättning och sin syn på styrelsens framtida arbete.

Vi presenterar de nya styrelseledamöterna löpande. Här kan du läsa mer om Julie Améen, Josephine NellerupJulia BjörklundMarcus Ygeby och Lars Marcus.

Ledamöter som fortsätter

Några personer har nu fått fortsatt förtroende att ingå i styrelsen. Lennart Sjögren, Analys och utveckling AB, med bakgrund som bland annat utvecklingschef på Lantmäteriet och inom riksdagspolitiken, blev omvald som vice orförande. Övriga omvalda eller kvarstående ledamöter är Marcus Bergman, affärsområdeschef för geodata på Metria, Ante Erixon som är affärsutvecklare inom Ramboll Sverige, Ulf Hedlund, affärsutvecklare hos Tyréns AB, Stefan Svanström, GIS-expert inom SCB och Lars Kristian Stölen som är IT-strateg på SGU.

Avgående ledamöter

Vi riktar ett stort tack till de avgående ledamöterna för deras goda insatser i styrelsen! Dessa är Johanna Dillén, tidigare stadsingenjör i Stockholms stad, Anna Fjällström, verksamhetschef för Future Position X, Eva Nord, som är geodatasamordnare hos Lantmäteriet, Upplands-Bro kommuns samhällsbyggnadschef Mathias Rantanen samt Anna Svedlund, marknadstrateg på Lantmäteriet.