Ocellus startar ny yrkeshögskoleutbildning till GIS-samordnare

Ocellus, som sedan många år driver yrkeshögskoleutbildningen Mobila System och GIT, kommer att starta en ny utbildning till GIS-samordnare i januari 2022.

Yrkeshögskoleutbildningen GIS-samordnare riktar sig till den som är intresserad av att arbeta i en central och ledande roll med nutida och framtida geotekniska lösningar. Efter utbildningen kommer studenterna att ha kunskap om tillämpningsmetoder av geografisk informationsteknik (GIT) samt geografiska informationssystem (GIS), men även om hur man ur ett geoperspektiv fördelar resurser och tar beslut utifrån de regelverk som finns inom t.ex. samhällsplanering, offentlig förvaltning eller fastighetsjuridik.

– Det som är så spännande med den här utbildningen är att Ocellus skräddarsytt innehållet för framtidens GIS-ledare. Sedan många år tillbaka så bedriver vi utbildningen Mobila System och GIT som fokuserar på det tekniska arbetet med de större programvarorna som t.ex. QGIS, ArcGIS och MapInfo, och som även ger en inblick i programmeringens värld. GIS-samordnare skiljer sig från den utbildningen genom sitt fokus på samordning och hur GIS fungerar i en organisation, samtidigt som den ger värdefulla grundkunskaper om det tekniska arbetet. Utbildningen startar i januari och vi hoppas få lära känna många nya framtida ledare säger Erik Escalier, utbildningsledare på Ocellus.

Mer om utbildningen

Innehåll i utbildningen:

  • GIS i en organisation
  • Business intelligence, retorik och krisberedskap inom GIS
  • Samhällsplanering, fastighetsjuridik och andra viktiga ramverk
  • Praktiska och teoretiska kunskaper i projektmetodik och projektledning
  • Kunskaper inom det tekniska arbetet med ArcGIS, Mapinfo och QGIS

Utbildningen startar 2022-01-10 och sista ansökningsdag är 2021-12-05.
Utbildningen omfattning är 420 YH poäng (84 veckor) och sker uteslutande på distans.

Läs mer om utbildningen på Ocellus webbplats.