Hexagon tecknar avtal att köpa Infors verksamhet inom EAM

Mätteknikbolaget Hexagon har tecknat ett avtal om att köpa Infors verksamhet inom EAM, enterprise asset management, för omkring 2,75 miljarder dollar på skuldfri basis.

Överenskommelsen omfattar ett ingående samarbete mellan Hexagon och Infor samt Koch Equity Development, bägge dotterbolag till Koch Industries. Genom förvärvet blir Hexagon ägare av Infor EAM, en branschledande SaaS-baserad lösning för hantering av tillgångar.

— Genom att addera EAM till vår portfölj kommer vi att vara i en unik position att driva digital transformation för alla våra kunder. Integrationen av Infor EAMs lösningar för förvaltning av tillgångar med våra lösningar för digitala verkligheter kommer att markant förbättra tillgångens prestanda jämfört med vad ett EAM-system kan åstadkomma på egen hand, till exempel genom att bättre förutse underhåll, minska energianvändning och att stödja andra initiativ inom hållbarhet. Infor EAMs kunder och samarbetspartners kan förvänta sig en smidig övergång med tydliga synergier som möjliggör snabbare tillväxt och nya möjligheter, samt expansion till nya vertikaler och marknader, exempelvis Asien, säger Ola Rollén, vd och koncernchef på Hexagon.

Läs mer