Lantmäteriet: Webbinarium: Ändring av detaljplan

Från 02 Februari, 2023 09:00 till 02 Februari, 2023 11:00
Kategorier: Webbinarium

Lantmäteriet bjuder in till ett informationstillfälle kring hantering av ändrade detaljplaner i den nationella geodataplattformen.

Datum: 2 februari 2023, kl 9-11
Arrangör: Lantmäteriet

Om webbinariet

Begreppen ändringplan, tilläggsplaner eller liknande togs bort 2014 av Boverket och finns inte i den nationella specifikationen. De ska därav inte finnas i den nationella geodataplattformen.

Den ändrade versionen av detaljplanen ska tillgängliggöras i stället för den ursprungliga versionen av den. Det betyder att den digitala informationen uppdateras så att den representerar vad som gäller för detaljplanen efter att beslutet om ändring har fått laga kraft. Genom att hantera ändring av detaljplan på detta sätt får användaren en tydlig bild av vilken information som gäller för ett visst område.

Förutom att ändringen ska tillgängliggöras i plattformen ska den även registreras i fastighetsregistret. Vi förklarar hur det går till och ger tips på vad man kan tänka på för att underlätta registreringen i fastighetsregistret.

Vi kommer även att informera om den nationella specifikation för planbeskrivning som kommer att släppas under 2023.

Medverkande föreläsare är från Lantmäteriet.

Informationstillfället vänder sig till planhandläggare, plankonsulter m.fl. som tar fram och tillgängliggör detaljplaner i den nationella geodataplattformen och skickar in detaljplaner för registrering i fastighetsregistret

Ingen anmälan, länk till webbinarium: https://play.quickchannel.com/play/bxvrspd

För mer information se Lantmäteriets webbplats

I Geoforums branschkalender tipsar vi om intressanta externa evenemang inom geodata och digital samhällsbyggnad. För aktuellt program och senaste nytt om evenemanget se arrangörens hemsida.